سوال قابل طرح اینجاست که چه اتفاقی برای «اتاق شیشهای» آقای مدیر افتاد؟ یا چه اتفاقاتی در جریان برگزاری جشنواره افتاد که حتی حمیدرضا نوربخش را بر آن داشته که دیگر پاسخ خبرنگاران را ندهد و تماسهای مکرر برای پرسش هزار و یک سوال مبهم را بیجواب بگذارد؟ با توجه به این که برخلاف همیشه تکلیف دوره بعدی جشنواره هنوز مشخص نیست، بیان چند نکته ضروری به نظر میرسد.
اول: حمیدرضا نوربخش در گفتوگویی پیش از برگزاری جشنواره داشت، به این نکته اشاره کرد که «سازمان بازرسی کل کشور نهاد ناظر بر جشنواره است». حال باید پرسید که آیا با توجه به شرایط و ابهامات بوجود آمده در برخی از مراودات مالی و قراردادهای منعقده در جشنواره موسیقی فجر، سازمان بازرسی کل کشور بر ریز امور مالی جشنواره نظارت داشته است یا خیر؟ (خبرگزای فارس طی روزهای آینده این موضوع را از طریق سازمان بازرسی کل کشور پیگیری، و گزارشی را در این زمینه منتشر خواهد کرد.)
دوم: هنوز مشخص نیست که گروههای حاضر در جشنواره بر چه اساسی دستمزد دریافت کردهاند؟ به عنوان نمونه برخی از شنیدهها حاکی از این است که رقم قرار داد گروه کامکارها برای اجرا در جشنواره 200 میلیون تومان بوده است و رقم قرارداد گروههای بخش تلفیقی 3 میلیون تومان!
سوم: بعد از برگزاری جشنواره موسیقی فجر و هنگام تسویه حساب با هنرمندان، موسسه توسعه هنرهای معاصر که وظیفه پرداخت به هنرمندان بر اساس تصمیمات حمیدرضا نوربخش و جلال مشفق را دارد، اقدام به کسر نامعقول از رقم قراردادهای گروهها کرده و بر همین اساس موجبات نارضایتی برخی از هنرمندان را فراهم آورده است. برخی از هنرمندان و گروهها به این مهم اشاره کردهاند. به عنوان نمونه از قرارداهای سه میلیونی گروههای تلفیقی مبلغی نزدیک به چهارصد هزارتومان کسر شده است. کسر این رقم نامعمولِ به زعم هنرمندان، از تمامی گروهها و قراردادهای جشنواره موسیقی فجر انجام شده است.
چهارم: مجموع رقم بلیت فروشی جشنواره موسیقی فجر مانند بسیاری از مباحث مالی مبهم جشنواره، هنوز اعلام رسمی نشده است. اما روز چهارشنبه 19 بهمن ماه روابط عمومی جشنواره موسیقی فجر در حالی که 12 روز به پایان جشنواره مانده و بلیت فروشی ادامه داشت، اعلام کرد که جشنواره سی و یکم رکورد تمامی ادوار را شکسته و مجموع فروش از مرز 2 میلیارد تومان هم عبور کرده است. این آخرین آماری بود که از سوی ستاد برگزاری جشنواره درخصوص رقم دقیق بلیت فروشی اعلام شد. از طرفی بنابر اعلام خود حمیدرضا نوربخش جشنواره علاوه بر بلیت فروشی بالغ بر یک میلیارد تومان نیز بودجه داشته است. اما علی رغم رکوردشکنی در فروش، جشنواره موسیقی فجر تا به امروز بدهکار باقی مانده و تا لحظه درج این گزارش هنوز با بسیاری از هنرمندان حاضر در جشنواره تسویه حساب صورت نگرفته است! حال سوال قابل طرح این است که چه اتفاقی برای درآمدهای جشنوارهای افتاد؟ و درآمدهای جشنواره درکدام حسابهای بانکی نگهداری میشوند و بر رقم سودشان افزوده میشود؟
پنجم: سه سامانه بلیت فروشی «84200»، «تیوال» و «میرسی» برای اولین بار به صورت مشترک بلیتهای جشنواره سی و یکم را فروختند. اما نکته قابل تامل درباره این سامانهها این است که بعد از برگزاری جشنواره موسیقی فجر تنها سامانه «تیوال» (با بلیت فروشی دو اجرا) اندکی فعال بوده است و دو سامانه دیگر هیچ فعالیتی در زمینه بلیت فروشی نداشتهاند. با توجه به این نکته، موضوع قابل تامل این است که آیا برخی از این سامانهها که حتی بعد از جشنواره به روز رسانی هم نشدند، تنها برای بهرهبرداری در جشنواره موسیقی فجر راهاندازی شدند؟
ششم: برای اولین بار در تاریخ برگزاری جشنواره موسیقی جایزهای تحت عنوان «باربد» معرفی شد و در مجموع 230 سکه بهار آزادی در اختتامیه جشنواره به برگزیدگان اهدا شد. اما از مجموع 230 سکه اهدایی با احتساب آلبوم برگزیده سال یعنی «نه فرشتهام نه شیطان»، 130سکه به هیات داوران و اعضای برگزاری جشنواره موسیقی فجر رسید!
هفتم: کارشکنیهای موسسه توسعه هنرهای معاصر در زمینه پرداخت مبالغ به برخی هنرمندان حاضر در جشنواره تا لحظه درج این گزارش ادامه دارد و این موسسه کماکان وعدههای امروز و فردا به هنرمندان میدهد. گفتنی است خبرنگار فارس با برخی از این هنرمندان برای روشن شدن تمام ابعاد این موضوع تماس گرفت اما هنرمندانی که از جشنواره طلبکار هستند علیرغم نارضایتی به خاطر بدقولیهای مکرر مسولین جشنواره، حاضر به مصاحبه رسمی حداقل تا زمان پرداخت قرار دادها از سوی موسسه نشدند و عنوان کردند که انجام مصاحبه و بازگو کردن برخی مطالب و مباحث مالی، کارشکنیهای موسسه توسعه هنرهای معاصر را بیشتر نیز خواهد کرد و احتمال وصول مطالبتشان کم خواهد شد.